Bookie maakt rapporteren super leuk

bekijk de case

Wat als je moet patrouilleren en surveilleren?

Wat als je moet patrouilleren en surveilleren, dan zul je vaak moeten rapporteren. Zeker als je een beveiliger bent. Wat nou als ‘al dat rapporteren’ je leven als beveiliger een stuk moeilijker maakt?’ Dan wil je daar graag verandering in natuurlijk! Tijdens diverse gesprekken met beveiligers is het My Identity team erachter gekomen dat wij het werkleven van beveiligers op een innovatieve wijze kunnen verbeteren door middel van een responsive mobiele webapplicatie.

Klant
Beveiligingsbedrijven
Diensten
Applicatie ontwikkeling
Projectduur
2 weken
Jaar
2018

‘’ Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat rapporteren weer leuk is?’’

Om te weten hoe ‘het werkleven’ van beveiligers verbeterd kan worden, zijn er diverse gesprekken gevoerd. Met als rode draad de volgende vraag: ‘’Wat vind jij nou het minst leuke om te doen tijdens je werk’’. Opmerkelijk was dat het merendeel zich graag bezig hielden met het primaire proces van hun werk en niet de daarbij behorende randzaken zoals ‘rapporteren’.

Overigens is ‘rapporteren’ wel een belangrijk onderdeel van hun werk. Daardoor was onze hoofdvraag al gauw: ‘’ Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat rapporteren weer leuk is?’’

Tijdens diverse gesprekken bleek een gedeelte van de beveiligers gebruik te maken van sociale media apps van Facebook en Instagram. Dit deed een lampje bij ons branden!

Facebook & Instagram als voorbeeld

Om rapporteren leuker te maken, moest het proces makkelijker gemaakt worden. Dit om de drempel voor het rapporteren überhaupt te verlagen. Vervolgens is er gekeken naar de manier waarop content en informatie via Facebook en Instagram gedeeld en afgelezen wordt. Dit zijn twee duidelijke functies: ‘push(het delen van informatie)’ & ‘Pull (het aflezen van informatie)’.

''Wat als wij 'rapporteren' omtoveren tot ‘een soort social media?''

Rapporteren werkt hetzelfde. Zo schrijft (pusht) iemand ook informatie zodat een ander dat kan aflezen (pull). Een 'social media feed' zoals die van Facebook & Instagram zouden ideaal zijn om informatie te schrijven en te lezen. Zodoende is Bookie ontstaan; een innovatieve manier van rapporteren.

Bookie, een innovatieve manier van rapporteren voor beveiligers via een mobiele webapplicatie

Wil je meer weten over deze case?